Matcha Bio Shizuoka - 30 g
Podrobný popis
Matcha Bio Shizuoka je špičkový organický čaj vyrobený z najjemnejších listov Tencha, ktoré pochádzajú z prefektúry Shizuoka v Japonsku. Tento čaj ponúka komplexnú chuť, ktorá kombinuje typické tóny umami, jemnú sladkosť a jemne natrpklé tóny, čo ho robí ideálnym na tradičné popíjanie alebo ako prísadu do kulinárskych receptov. Čajové kríky sú pred zberom zatienené, čo zvyšuje produkciu chlorofylu a aminokyselín v lístkoch, čo následne prispieva k výraznej zelenej farbe a bohatému obsahu živín. Najjemnejšie lístky sú ručne zbierané, starostlivo naparené a potom usušené. Nakoniec sú lístky zbavené žiliek a stoniek, čím vzniká Tencha – čaj, ktorý sa melie na jemný prášok jasne zelenej farby v tradičných kamenných mlynoch. Každé balenie tohto prémiového čaju vyžaduje dôkladnú a časovo náročnú výrobu, kde na 30 gramov čaju sa lístky melú približne 1 hodinu.
Matcha je skvelá na prípravu smoothies, dezertov, či dokonca na varenie a pečenie. Doprajte si šálku Matcha Bio Shizuoka a vychutnajte si pravú chuť japonskej čajovej tradície, ktorá vás prekvapí svojou komplexnosťou a jemnosťou."
Zloženie: japonský práškový zelený čaj Matcha v bio kvalite z prefektúry Shizuoka, balený v 30 g plechovke
Príprava tradičným spôsobom (Chanoya): 1 matcha lyžičku (Chashaku) čajoviny nasypeme do japonskej misky (Chawan) a zalejeme 1,5 dl horúcej vody (60 °C), vymiešame bambusovou metličkou (Chasen) do penista a podávame.
Príprava bez japonského náradia: 1/2 zarovnanej čajovej lyžičky (1 g) dáme do misky a zalejeme 1,5 dl horúcej vody (60 °C), šľahačom na frappé vyšľaháme zľahka do penista a podávame.
Príprava na studeno: 1 čajovú lyžičku čajoviny dáme do šejkra (alebo do 0,5 zatváracej fľaše), zalejeme najprv 1 dl studenej vody a ľad, rozšejkrujeme do hladka a prilejeme 2,5 dl studenej vody, pretrepeme a podávame.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.