BIO TAMARYOKUCHA
Podrobný popis
Tamaryokucha sa označuje aj ako „ zelený drahokam“. Špeciálny výrobný postup dodáva čaju mierne stočený list a komplexný chuťový profil. Jeho jemná aróma je obzvlášť zvýraznená ovocno-trávnatými tónmi, hravou umami a elegantným orieškovým záverom. Chuť sa nádherne rozlieva na jazyku a zanecháva dlhú, veľmi príjemnú dochuť.
Tamaryokucha je známa v Japonsku ako Guri-cha "kučeravý čaj" (Guri je názov japonského dekoratívneho vzoru - špiráliek s vlnkou). Čajové lístky sa zberajú v apríli a ručne. Hneď po zbere sa krátko naparia horúcou parou, tým sa zastaví oxidácia, uchová sa zelená farba a väčšina cenných látok. Nasleduje zvinovanie do drobných "kudrliniek" a sušenie. Nakoniec sa čaj triedi a balí.
Zloženie: japonský zelený čaj v bio kvalite
Príprava: 1 lyžičku čajoviny nasypeme do vyhriateho čajníka a zalejeme 2 dl horúcej vody (70 °C) a necháme lúhovať 2 minúty, scedíme a podávame. Tamaryokucha je viac nálevový čaj, tak ho môžete zaliať ešte 3 - 4 krát, no čajové lístky medzi jednotlivými nálevmi nesmú vychladnúť.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.