ANGLICKÝ RAŇAJKOVÝ ČAJ
Podrobný popis
Klasický „skorý ranný čaj“ - zmes čajov z najlepších oblastí Srí Lanky (Cejlón) so zlatožltým nálevom a silne aromatickou chuťou. Angličania ho od 18. storočia pili priamo v posteli a niektorí tak robia dodnes. Časom sa začal piť ako „hlavný čaj“ k večeri.
Zloženie: zmes vysokohorských listových cejlónskych čierny čajov
Príprava: 1 lyžičku čajoviny nasypeme do vyhriateho čajníka a zalejeme 3 dl horúcej vody (100 °C) a necháme lúhovať 3 minúty, scedíme a podávame.
Typ: Vyskúšajte ho napoludnie alebo ako „čaj o piatej“ s horúcim mliekom. Najprv nalejte do šálky mlieko a potom prilejte hotový čaj. Ak máte chuť, oslaďte medom alebo javorovým sirupom, získate ďalší báječný chuťový zážitok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.