BIO GYOKURO HEKITSUYU
Podrobný popis
Gyokuro je jedným z najlepších čajov v Japonsku. Na jeho výrobu sú čajové kríky od začiatku mája držané 90% v tieni 20 dní. Znížené svetlo znamená, že malé listy obsahujú viac chlorofylu, ale menej trieslovín. Čaj sa stáva jemným a má sladšiu, jemnejšiu chuť. Gyokuro sa zberá iba raz za rok, pretože tienenie oslabuje rastliny a tie potom potrebujú odpočinok. Čaj sa skladá z nádherne plochých, špicatých, smaragdovo zelených ihiel so sladkou chuťou „umami“.
Zloženie: japonský čaj Gyokuro Hekitsuyu - Kvapky rosy v BIO kvalite
Príprava: 1 lyžičku čajoviny nasypeme do vyhriateho čajníka a zalejeme 1,5 dl horúcej vody (70 °C) a necháme lúhovať 1 minútu, scedíme a môžeme ešte niekoľkokrát zaliať. Zakaždým dobu lúhovania predlžujeme.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.